Ziołowe drożdżowe pizzerinki z parówką

0 (0 ocen)

  • 25 min

pyszne , szybkie i smaczne...... na kolacje , na deser , na sniadanie a takze jako przekaska....Polecam:)

  • 25 min

Składniki:

  • Ciasto:
    40 g świeżych drożdży
    2 pełne szklanki mąki pszennej
    3/4 szklanki ciepłej wody
    1 łyżeczka cukru
    3 łyżki oliwy z oliwek
    wieksza szczypta soli
    zioła prowansalskie
    szczypta zioł bazylii
    Dodatki:
    7 łyzek ketchupu
    4-5 sztuk dobrej jakosci parówki
    6-7 sztuki pieczarek
    10 dag sera edamskiego żółtego startego na tarce.
    --------
    tłuszcz
    kasza mamma do oprószenia blachy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza Pizzerinki

Ziołowe drożdżowe pizzerinki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże ucieramy z cukrem i dodajemy ciepłą wodę. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy roztarte drożdże z wodą,dodajemy takze sól , oraz zioła Całość zagniatamy. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek i ponownie zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok.30 minut ..
    Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i za pomoca kubka wycinamy koła . Blachę do pieczenia natłuszczamy delikatnie tłuszczem , oprószamy kasza manną i układamy na niej pizzerinki które smarujemy kethupem, układamy pokrojona w plasterki parówki rozprowadzamy starte na tarce pieczarki , posypujemy serem zółtymi
    Pizzerinki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez ok. 12minut.Smacznego:)
  • pizzerinki 2. Smacznego.

Porady

wyszło mi 14 pizzerinek zamiast kethupu mozna uzyc sosu pomidorowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować