Ziołowe drożdżowe pizzerinki z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże ucieramy z cukrem i dodajemy ciepłą wodę. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy roztarte drożdże z wodą,dodajemy takze sól , oraz zioła Całość zagniatamy. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek i ponownie zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok.30 minut ..
Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i za pomoca kubka wycinamy koła . Blachę do pieczenia natłuszczamy delikatnie tłuszczem , oprószamy kasza manną i układamy na niej pizzerinki które smarujemy kethupem, układamy pokrojona w plasterki parówki rozprowadzamy starte na tarce pieczarki , posypujemy serem zółtymi
Pizzerinki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez ok. 12minut.Smacznego:)
2.Smacznego.
Porady
wyszło mi 14 pizzerinek
zamiast kethupu mozna uzyc sosu pomidorowego.
Komentarze