Zimowa zupa szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka wymyć wsadzić do garnka z zimną wodą i gotować na małym ogniu. Marchew, pietruszkę, seler obrać i wymyć. Pora przeciąć wzdłuż i dobrze wymyć. Gdy udka się zagotują zdjąć szumowiny i dodać obrane i wymyte jarzyny. Doprawić wywar do własnego smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości. Wywar przecedzić. Na patelni rozpuścić masło dodać szpinak. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozmrozi i odparuje z niego woda. Czosnek obrać przecisnąć przez praskę dodać do szpinaku jak również sól, pieprz oraz vegettę oraz śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze chwilkę. Doprawiony szpinak dodać do wywaru gotować jeszcze ok 10 min. Smacznego!
Komentarze