Żeberka z kapustą zasmażaną

4.49 (181 ocen)

takie danie bardzo lubimy

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    300 g podgardla wędzonego lub boczku
    sól
    pieprz
    1 cebula
    2 łyżki mąki

    1,5 kg żeberek
    1 mała cebula
    liść laurowy
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    woda
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka z kapustą zasmażaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać. Podgardle lub boczek zesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości. Dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty. Mieszając aby się nie przypaliła zagotować.
  • 2. żeberka umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor ze szczyptą cukru. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć. Zalać żeberka wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. W razie potrzeby doprawić do smaku i zagęścić sos odrobiną wody rozrobionej z mąką. Zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować