Żeberka w pikantnej marynacie

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

W ten sposób można przygotować również karkówkę

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - żeberka wieprzowe: 75 dekagramów
    - ketchup pikantny: 1 szklanka
    - torebka przyprawy do gyrosa: 1 sztuka
    - olej/oliwa: 0.5 szklanki
    - woda: 0.5 szklanki
    - mielony pieprz: 0.25 łyżeczki
    - sól do smaku (o ile potrzeba): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Dania główne

Żeberka w pikantnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić na kawałki. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie razem. Tak przygotowaną marynatą zalać żeberka i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wyjąć z marynaty, lekko osączyć. Upiec na grillu lub obsmażyć na patelni. W drugim przypadku pod koniec smażenia zalać żeberka marynatą i dusić wszystko razem przez 10-15 minut. Otrzymany sos w razie potrzeby można zagęścić odrobina mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup pikantny Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować