Żeberka w miodzie i keczupie

4.36 (287 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Żeberka na słodko

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 80 dag. żeberek
    1/2 szkl. pikantnego keczupu
    1/3 szkl. oleju
    2 czubate łyżki miodu
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka ostrej papryki
Wystaw ocenę:

4.36 (287 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w miodzie i keczupie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żeberka w marynacie 1. Żeberka pokroić na kawałki. Z keczupu, oleju, miodu, posiekanego czosnku i papryki zrobić marynatę.
    Zalać nią żeberka, wymieszać i wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.
  • 2. Piec ok. godziny w nagrzanym do 190 stopni piekarniku, najlepiej w rękawie, aby były soczyste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować