A'la risotto z kaszy gryczanej z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulą i czosnkiem w towarzystwie kiełków rzodkiewki i roladki z kurczaka z serkiem śmietankowym świeżym pomidorem owinięte w boczku :)
1.Przygotowanie Kaszy: 100g Kaszy gotujemy z jedną kostką rosołową (drobiowo-wołową) Na patelnię wlewamy olej z suszonych pomidorów podsmażamy cebulę w średnią kostkę czosnek w plastry i suszone pomidory dodajemy kaszę i zalewamy śmietanką 36% i redukujemy doprawiamy ewentualnie świeżo mielonym pieprzem i solą. Przygotowanie roladki: Pierś ok. 130g rozklepać jak na sznycel (bardzo cienko) Włożyć do środka świeżego pomidora i serek śmietankowy do smarowania obsypać solą i świeżo mielonym pieprzem zawinąć w roladkę. Plastry boczku rozłożyć na desce obok siebie tak aby tworzyły całość położyć roladkę na środek i zawinąć w całość. Piec w piekarniku około 15 min temperatura 180*C Podawanie: Oczywiście jak fantazja pozwoli.
Komentarze