Zawijasy z boczkiem

0 (0 ocen)

sprawdza się w każdej sytuacji, czy to na przyjęciu czy jako przekąska lub na kolację

Składniki:

  • 10 plastrów boczku parzonego
    10 plastrów szynkowej
    5 ogórków konserwowych
    1 cebula
    smalec wieprzowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zawijasy z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić na ósemki. Cebulę obrać i pokroić na piórka. Na plaster szynkowej ułożyć kilka ósemek ogórka, zwinąć w łódeczkę i od góry nałożyć plaster boczku. Owinąć nim dookoła szynkową z ogórkiem i spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać smalec. Włożyć na niego cebulę pokrojoną w piórka i zawijasy. Zawijasy smażyć ze wszystkich stron na rumiano. Najlepiej smakują z pieczywem i musztardą lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować