Zawijańce w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, pokroić na kawałki, rozbić dość mocno tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki umyć. Kilka pieczarek ok 8szt drobno pokroić i przesmażyć na maśle. Przestudzić.
Cebulę (1/4) i 2 ogórki drobno pokroić, dodać do pieczarek i doprawić do smaku.
Na mięsne płaty nakładać farsz i zwijać roladki.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju.Marchew obrać i pokroić.Razem z pozostałymi
pieczarkami i cebulę dodać do roladek i przesmażyć .
. Podlać wodą i dusić do miękkości.
. Doprawić do smaku.Trzeci ogórek można pokroić i dodać do sosu.
Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.
Komentarze