Zapiekanki z duszoną cebulą i kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Gdy dopada nas nagły atak na jakąś przekąskę, zjawiają się zapiekanki w każdej formie. Wszystko zależy od tego, co mamy w lodówce.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 cebule
    2 pętka kiełbasy śląskiej
    2 łyżki oleju
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    koperek
    100 g startego sera mozzarella
    ogórki konserwowe
    ulubiony chleb
    sól, pieprz

Zapiekanki z duszoną cebulą i kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w piórka. Szklimy na oleju, dodajemy pokrojoną na plasterki (3-4 mm) kiełbasę. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem koncentratu, od czasu do czasu mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Kromki chleba posypujemy startym serem, posiekanym koperkiem, układamy duszoną cebulę z kiełbasą. Zapiekamy 5 min w temperaturze 180°C. Na wierzch, przed podaniem, układamy plasterki ogórków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy