1/2 kg makaronu świderki
około 40 dag cienkiej kiełbasy
cebula
puszka fasolki szparagowej zielonej
1/2 litra soku pomidorowego z kartonu
1/2 pekińskiej
20 dag sera żółtego
3 pomidory
sól
pieprz.
Zapiekanka pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbase podsmażam na pateln z cebulką potem dodaje fasolkę odcedzoną z puszki i wlewam sok pomidorowy chwilę mieszam.
2.Makaron gotuję na al dente odcedzam i wrzucam do garnuszka z makaronem ser żółty starkowany (garść zostawiamy) i pekińską i mieszam
3.wykładam połowę makaronu do brytfanki wylewam na makaron kiełbaskę z patelni potem resztę makaronu i ukladam plastry pomidora posypuje pieprzem i solą i resztą sera żółtego
4.zapiekam 15 min pod przykryciem i 15 min bez przykrycia.
Komentarze