Zapiekanka makaronowa z kalafiorem

4.49 (203 ocen)

Syty obiadek :)

Składniki:

  • 250 g makaronu, u mnie duże świderki
    250 g mięsa mielonego
    1/2 kalafiora
    1 cebula
    1 mały koncentrat pomidorowy
    sól, pieprz
    chili
    słodka papryka
    3 ząbki czosnku
    świeże zioła (u mnie oregano i szałwia)
    150 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dania z makaronem

Zapiekanka makaronowa z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Makaron ugotować al dente, kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować na półtwardo. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżymi ziołami i przyprawami. Cebulę zeszklić, dodać mięso, podsmażyć, a następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku. Makaron wymieszać z kalafiorem i mięsem, przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Mięso Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować