Zapiekane mini krokieciki z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować farsz z mięsa które zostało z rosołu:
odcedzone i pozbawione skóry i kości mięso przesmażyć z cebulą na oleju, pod koniec dodać sos sojowy, przeciśnięty czosnek, doprawić przyprawami, jak ostygnie zmielić w maszynce do mielenia razem z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką, całość wymieszać.
Z podanych składników na naleśniki zrobić gładkie ciasto (jeśli za gęste dodać wody lub mleka), usmażyć dość cienkie naleśniki, każdy przeciąć na pół, położyć płaską łyżkę farszu.....
2.zwinąć w mały rulonik.
3.Każdy krokiecik zawinąć w cienki plaster boczku wędzonego
4.Piec w kombiwarze lub piekarniku w 170 stopniach ok. 25 minut do zrumienienia boczku.
5.Proponuję podać z pikantnym czerwonym barszczykiem.
Komentarze