Zapiekane leczo

0 (0 ocen)

Czemu by zimą nie zrobić leczo..? Przeważnie robię latem i jesienią, gdy są świeże i tanie warzywa typu pomidor, papryka i cukinia. A teraz, zimą, zrobiłam je w wersji zapiekanej z żółtym serem

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    2 żółte papryki
    2 pomidory
    1 cebula
    40 dag kiełbasy
    15 dag tartego żółtego sera
    20 dag kwaśnej śmietany
    sól, pieprz, chilli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w talarki. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i chilli
    Wszystko przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, wymieszać ze śmietaną, posypać serem.
    Zapiekać ok. 25 min w temp. 180 st. C.

Porady

więcej moich przepisów na smakujmy.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować