Zapiekana fasolka szparagowa z boczkiem i żółtym serem

4.48 (163 ocen)

  • 40 min

Przepis wart polecenia.Fasolka przygotowana w taki sposób jest pyszna

  • 40 min

Składniki:




  • 700 g szparagowej fasolki
    120 g wędzonego boczku
    3 jajka
    3/4 szklanki śmietany 18%
    pęczek natki pietruszki
    300 g sera żółtego
    sól,pieprz ,cukier do smaku

Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Zapiekana fasolka szparagowa z boczkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1.Fasolkę oczyścić,opłukać,pokroić na mniejsze kawałki.Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.Odcedzić.

    2.Boczek pokroić w kostkę,zrumienić na patelni następnie połączyć z fasolką.Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.

    3.Śmietanę połączyć z jajkami i drobno posiekaną natką.Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Wylać na fasolkę.Wierzch posypać serem startym na tarce o dużych oczkach.

    4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.200 St.C przez około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować