Przepis wart polecenia.Fasolka przygotowana w taki sposób jest pyszna
40 min
Składniki:
700 g szparagowej fasolki
120 g wędzonego boczku
3 jajka
3/4 szklanki śmietany 18%
pęczek natki pietruszki
300 g sera żółtego
sól,pieprz ,cukier do smaku
Zapiekana fasolka szparagowa z boczkiem i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
1.Fasolkę oczyścić,opłukać,pokroić na mniejsze kawałki.Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.Odcedzić.
2.Boczek pokroić w kostkę,zrumienić na patelni następnie połączyć z fasolką.Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
3.Śmietanę połączyć z jajkami i drobno posiekaną natką.Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Wylać na fasolkę.Wierzch posypać serem startym na tarce o dużych oczkach.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp.200 St.C przez około 25 minut.
Komentarze