Zapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym

4.46 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Niestety w tym tygodniu za dużo czasu na gotowanie nie pozostaje, ale staramy się. Tym razem bardzo szybka propozycja na sycące danie, przy minimum "ruchów" w kuchni.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 600 g ziemniaków
    250 ml śmietany 18%
    250 ml mleka 3,2%
    4 białe kiełbasy
    200 g chrzanu ze słoiczka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekana biała kiełbasa w sosie chrzanowym 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki (5 mm), układamy na spodzie naczynia żaroodpornego, oprószamy solą i pieprzem. Śmietanę mieszamy z mlekiem i chrzanem, zalewamy ziemniaki. Kiełbasę nacinamy tylko z jednej strony, układamy na zalanych sosem ziemniakach, naczynie przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy 60 min w temperaturze 200°C,. Po tym czasie ściągamy folię, pieczemy 15 min w trybie termoobiegu. Podajemy ciepłe z ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować