Z indykiem i orzechami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Doskonała przekąska na rodzinne spotkania. Jest smaczna i sycąca. Jej przygotowanie niezabiera dużo czasu.

Składniki:

  • ● 50 dag fileta z indyka
    ● 1,5 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka ananasa w plastrach
    ● 3 łyżki orzechów włoskich
    ● majonez
    ● sól, pieprz

Z indykiem i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, zalewamy
    bulionem i gotujemy ok.
    25 minut. Studzimy. Kroimy
    w małą kostkę. Ananasa
    i kukurydzę osączamy.
    Ananasa kroimy w małą
    kostkę i z kukurydzą dodajemy
    do mięsa. Mieszamy.
  • 2. Orzechy siekamy, wsypujemy
    do sałatki. Mieszamy
    z majonezem. Doprawiamy
    solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Komentarze

Podobne przepisy