Płaty makaronu zapiekane z mozzarellą, faszerowane świeżym szpinakiem, pieczarkami z dodatkiem słodko - ostrej szalotki, wyrazistego czosnku oraz dobrze przyprawionego kurczaka podane w postaci naleśników.
Wyrolowana lazania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić i rozłożyć każdy z plastrów osobno na folii spożywczej.
2.Szalotki, czosnek drobno posiekać, przesmażyć na maśle, dodać pokrojonego w kostkę, oprószonego solą oraz pieprzem kurczaka
i pokrojone pieczarki.
3.Szpinak umyć, osuszyć i rozłożyć na plastrach makaronu.
Na każdy z plastrów wyłożyć kurczaka z cebulą, czosnkiem, pieczarkami oraz odrobinę mozarelli a następnie zwinąć w rulon.
4.Rulony układać w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem, posypać resztą rozkruszonej mozzarelli i piec w piekarniku nagrzanym
do 180 stopni aż ser się zrumieni.
5.Wyrolowaną lazanię podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze