Wyborna babka marcepanowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.zimną kostkę marcepanu do wypieków w rozdrabniaczu rozdrobnić
2.w robocie ucierać miękką margarynę z cukrem, aromatem migdałowym, sokiem z cytryny z 6 minut na dużych obrotach do białości
3.użyłam jajka "M", jeśli są "L" to użyć 5 sztuk, jajka dobrze rózgą blendera zmiksować
4.do masy wsypać obie mąki z proszkiem, marcepan i dokładnie połączyć składniki
5.w trakcie ucierania wlewać roztrzepane jajka i połączyć składniki na dość gęste ciasto nie za długo
6.piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, forma silikonowa z kominkiem 22 cm, ciasto przełożyć do formy i piec około 50 minut, do suchego patyczka, ciasto wystudzić i przed podaniem posypać cikrem pudrem
Komentarze