Włoska Zapiekanka z Jajem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Aromatyczna, lekko pikantna, idealna na sycący obiadek.

  • 40 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    400 g makaronu spaghetti
    6 jaj
    5 dag tartego parmezanu
    SKŁADNIKI DODATKOWE:
    kilka pomidorków koktajlowych
    SKŁADNIKI ROBOCZE:
    4-5 łyżek pikantnego keczupu
    papryka w proszku
    4 łyżki masła
    oliwki
    świeża bazylia
    pieprz,sól,suszone oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Włoska zapiekanka z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta w innym świetle. 1. Makaron ugotować al dente. Odcedzić, wymieszać z dwoma łyżkami miękkiego masła, keczupem,oregano,papryką i posiekaną świeżą bazylią. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć wymieszany makaron. Łyżką wyrobić 5 wgłębień w makaronie. Do każdego wbić jajko. Posolić, popieprzyć. Pomidorki przekroić w pól, oliwki w plasterki. Ułożyć na makaronie. Posypać startym parmezanem i wiórkami masła.
    Zapiekać przez 25- 30 minut w 180 stopniach.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować