Rosół wołowo-drobiowy

5 (158 ocen)

Tradycyjny polski rosół, gotowany na porcji rosołowej i mięsa wołowego. Smak jest niepowtarzalny. Rosołek każdy lubi. No i jak wiadomo działa kojąco na kaca jak i zwalcza przeziębienie

Składniki:

  • 4 średnie cebule
    4 duże marchwie
    2 duże pietruszki
    1 średni seler
    1 por
    1 kawałek antrykotu
    1 porcja rosołowa
    10 ziaren zielonego pieprzu
    5 ziaren ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    sól,pieprz
    5 suszonych grzybów
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół wołowo-drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Cebulę przypalamy nad palnikiem.
    Marchew , pietruszkę i selera przekrawamy na pół.
  • 2. Do garnka wkładamy warzywa, opaloną cebulę, antrykot, porcję rosołową, ziele , liście laurowe i grzyby. Zalewamy 4 litrami wody. Gotujemy na wolnym ogniu 2,5 h. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Podajemy z makaronem. Na środek każdego talerza układamy po kawałku antrykotu z rosołu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować