Wiśniówka tradycyjna

4.51 (156 ocen)

  • 20 min

Idealne wspomnienie lata na mroźne wieczory.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg wiśni
    0,5 l spirytusu
    0,5 l wody
    0,5 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Wiśniówka tradycyjna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć, przełożyć do dużego słoja, zalać spirytusem.
  • 2. Wodę z cukrem zagotować i ostudzić. Zalać wiśnie.
  • 3. Słój dobrze zakręcić i lekko wstrząsnąć, by składniki się wymieszały.
  • 4. Odstawić na min. 4 miesiące w ciemnym miejscu. Zlać do butelek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować