Wielkanocne jajka z żelatyny

4.5 (165 ocen)

Te wielkanocne jajka z żelatyny wspaniale wyglądają jako przystawka! Niezwykle pomysłowo i oryginalnie

Składniki:

  • 10 skorupek z jaj
    1 czerwona papryka
    3 łyżki kukurydzy
    3 łyżki groszku zielonego
    1 spora ugotowana marchewka
    2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    szczypiorek
    szynka
    bulion 1 litr
    żelatyna
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Wielkanocne jajka z żelatyny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skorupki po jajkach ( uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy i zużywamy do innej potrawy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać,aż skorupki ostygną.
    W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej.
  • 2. Warzywa pokroić na niewielką kostkę i delikatnie włożyć do skorupek.
  • 3. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia. Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka wielkanocne ze skorupek. Aby ułatwić sobie pracę, można na chwilę włożyć skorupki pod strumień ciepłej wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować