Wiosenne ciasto z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę sporządzić w/g przepisu .Żelatynę namoczyć ,śmietanę ubić ,w misce wymieszać serki razem z cukrem.Laskę wanilii rozetnij wzdłuż na dwie połówki ,wyskrob nożem czarne ziarenka , dodaj do masy ,dodać ubitą śmietanę oraz namoczona żelatynę ,wymieszać ,truskawki pokroić w kostkę ,wlać pół białej masy,wstawić na pół godz do lodówki ,następnie wlać galaretkę i ponownie do lodówki,do masy białej dodać barwnik wymieszać, oraz pokrojone truskawki,przełożyć na galaretkę ,ułożyć biszkopty, wcisnąć lekko w masę .Formę zawinąć w folię i na noc schować do lodówki
przed podaniem odwinąć folię położyć talerz i odwrócić ciasto.
Komentarze