wiosenna sałatka z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwa w przygotowaniu bardzo smaczna i podana w formie babki ładnie wygląda na świątecznym stole.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ryż: 2 opakowania
    - jajka: 4 sztuki
    - tuńczyk: 1 opakowanie
    - por: 1 sztuka
    - ogórek konserwowy: 4 sztuki
    - majonez: 3 łyżki
    - jogurt naturakny: 2 łyżki
    - pikantny keczup: 4 łyżki
    - pieprz,sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wiosenna sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie jajka gotujemy na twardo i drobno kroimy.Ogórki też drobno kroimy a por kroimy w cieniutkie paseczki i przelewamy wrzątkiem,tuńczyka odsączamy z oleju.Formę od babki wykładamy folią spożywczą i układamy warstwami: ryż,ogórki,ryż,keczup,por,ryż,majonez,jajka,ryż,majonez ,tuńczyk,ryż lekko dociskamy i wykładamy na talerz dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Ryż Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować