Wiosenna sałatka z młodymi warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Samo zdrowie! Na talerzu wiosennie, kolorowo i smacznie.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.:
    - młody szczaw - liście (ewentualnie szpinak): 10 sztuk
    - rzodkiewka: 7 sztuk
    - młode ziemniaki: 5 sztuk
    - pomidorki nowalijkowe malutkie: 4 sztuki
    - świeża szałwia - liście: 6 plastrów
    - szczypiorek młody: 0.2 pęczka
    - młoda natka zielonej pietruszki: 0.17 pęczka
    - jajeczka przepiórcze: 3 sztuki
    2.:
    - jogurt naturalny: 50 gramów
    - czosnek młody: 1 ząbek
    - sól i pieprz (do smaku): 6 szczypt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z młodymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy jajeczka przepiórcze około 3 minut. Studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół. Gotujemy młode ziemniaczki na parze, studzimy i kroimy na mniejsze części.
  • 2. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, osuszamy. Rzodkiewkę i pomidorki kroimy na kawałki, szczypiorek siekamy, szałwię rwiemy na mniejsze cząstki.
  • salatka 3. Na talerzu układamy najpierw liście świeżego szczawiu, dalej resztę warzyw (rzodkiewkę, pomidorki, ziemniaki), jajeczka przepiórcze. Posypujemy szczyporkiem i szałwią. Dodajemy natkę pietruszki.
  • sałatka 4. Sałatkę polewamy jogurtem naturalnym wymieszanym ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować