Wegetariańskie świderki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Zajmuję się domem i zaocznie studiuję filologię angielską. Lubię gotować dla męża i dwójki naszych dzieci.

  • 40 min

Składniki:

  • ● makaron świderki
    ● 1-2 małe cukinie
    ● 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    ● jajko
    ● 10-15 dag startego żółtego sera (parmezan lub cheddar)
    ● sól
    ● pieprz ziołowy
    ● olej do smażenia

Wegetariańskie świderki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie myjemy, osuszamy,
    kroimy w cienkie plastry i smażymy.
    Doprawiamy pieprzem.
  • Wegetariańskie świderki 2. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie. Odcedzamy. Do gorącego wbijamy jajko
    i mieszamy, aż się zetnie. Dodajemy
    1/2 sera, koncentrat i cukinię.
    Mieszamy. Wykładamy
    na talerz i posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy