Wegetariański talerz (naleśniki z nadzieniem) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sporządzić ciasto naleśnikowe. Wymieszać mleko z wodą, dodać mąkę, szczyptę soli, jaja, odrobinę oleju. Usmażyć naleśniki. w międzyczasie oczyścić brokuły i ugotować w osolonym wrzątku. po ugotowaniu odcedzić i rozdzielić na małe różyczki. Ryby odsączyć z zalewy i rozdrobnić. Sporządzić sos z majonezu i jogurtu. Wymieszać jogurt z 3 łyżkami majonezu. doprawić sola i pieprzem. Paprykę oczyścić, wyjąc gniazdo nasienne. Pomidory oczyścić, obrać ze skórki. Pokroić warzywa w kostkę. Podsmażyć cebulę, dodać paprykę i pomidory. Dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryka czerwoną. (warzywa muszą być trochę pikantne) Nadzienie z warzyw wyłożyć na naleśniki, następnie ułożyć tuńczyka i brokuły. Zwinąć naleśnik w rożek. Polać sosem jogurtowo- majonezowym.
Porady
Nadzienie warzywne można zagęścić odrobiną zawiesiny z wody i mąki.
Komentarze