Wegetariański pasztet rozmaitości

0 (0 ocen)

Pasztet z jajek i żółtego sera. W składzie nie zabrakło również warzyw oraz aromatycznych ziół. Danie jest pożywne i może stanowić samodzielny posiłek podawany na zimno (np. z sosem czosnkowym).

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
    3 jajka surowe
    500 g żółtego sera
    1 średnia cukinia (400g)
    3 średnie marchewki (łącznie 300g)
    7 średnich pieczarek (łącznie 150g)
    12 cm-owy kawałek pora
    3 - 4 ząbki czosnku
    1 pęczek koperku
    1/2 pęczka bazylii
    4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    pieprz cytrynowy do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Kanapki Pasztet

Wegetariański pasztet rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegetariański pasztet rozmaitości 1. Marchewkę obrać, pieczarki oczyścić. Gotowane jajka, ser, cukinię, marchewkę oraz pieczarki zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej - wszystko do jednego naczynia. Czosnek również zetrzeć, ale na małych oczkach i dołożyć do naczynia. Por, koperek oraz bazylię posiekać - dodać do rozdrobnionych składników. Dołożyć koncentrat i paprykę w proszku. Wymieszać.
  • Wegetariański pasztet rozmaitości 2. Następnie wbić jajka - ponownie wymieszać. Masę doprawić do smaku i przełożyć do formy (24 x 39) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Wegetariański pasztet rozmaitości 3. Piec 60 min (200 st.C). Pasztet podawać na zimno po schłodzeniu w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Wegetariański pasztet

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Wegetariański pasztet

RedakcjaPP Apetyczna skorupka powstała dzięki obłożeniu pasztetu wiórkami masła. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować