Wegańska potrawka z cukinii i groszku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lekkie i bardzo zdrowe danie obiadowe.

  • 30 min

Składniki:

  • składniki :
    1 mała cukinia
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    5 średnich pieczarek
    1 pomidor obrany ze skórki
    puszka marchewki z groszkiem wraz z zalewą
    sól
    pieprz
    2-3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wegańska potrawka z cukinii i groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, dodajemy oczyszczone i pokrojone w półplasterki pieczarki, obraną i pokrojoną w kostkę cukinię, oczyszczoną i pokrojoną paprykę oraz pokrojonego pomidora, podsmażamy kilka minut, na końcu dodajemy marchewkę z groszkie razem z zalewą. Całość dusimy kilka minut aż warzywa będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem.

Porady

Potrawkę możemy podać z pieczywem lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować