wątróbka drobiowa z brukselką

0 (0 ocen)

bardzo smaczne danie obiadowe.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • brukselka 1/2 kg, cukier 1 łyżeczka, sól morska 1 łytżeczka, wątróbka drobiowa 1/2 kg, mąka pszenna 4 łyżki, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba, masło 1 łyżka, cebula 4 sztuki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól morska - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka drobiowa z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. brukselkę opłukać, odciąć głąbki i brzydkie listki, zalać wodą i jak się zagotuje wsypać cukier i sól, gotować do miękkości brukselki, odlać wodę z garnka
  • etap 2. wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, ręcznikiem papierowym osuszyć, obsypać mąką i na gorącym oleju z masłem smażyć na rumiano, wsypać pokrojoną cebulę, paprykę, pieprz i pod przykryciem dusić z 10 minut, następnie wymieszać i bez przykrycia podsmażać z 5 minut, wątróbkę podać z cebulką i brukselką, posolić wątróbkę, można zjeść z pieczywem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować