wątróbka drobiowa w sosie cebulowym

4.5 (150 ocen)

  • 1 godz. 5 min

czasem lubimy dla odmiany coś z wątróbką ale tylko drobiową

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • ½ kg wątróbki drobiowej 2-3cebule 3 czubate łyżki mąki Listek laurowy, 1 łyżka majeraneku Sól, olej do smażenia, 3 szkl gorącej wody.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka drobiowa w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. „Wątróbka drobiowa w sosiku cebulkowym” ½ kg wątróbki drobiowej 2-3cebule 3 czubate łyżki mąki Listek laurowy, 1 łyżka majeraneku Sól, olej do smażenia Wątróbkę oczyścić i dobrze wypłukać. Odcedzić na durszlak. Do miseczki wsyp mąkę do obtaczania wątróbki i taką obtoczoną kładź na patelnie na rozgrzany olej. Smaż z każdej strony minutę lub dwie w zależności jak duża jest wątróbka. I tak do końca wysmażamy wszystkie. Usmażoną wątróbkę układamy w garnku na dnie którego kładziemy listek laurowy i majeranek. Jak już wątróbkę wysmażymy to na patelnie kładziemy cebulkę pokrojoną w pół talarki i szklimy po czym resztę mąki jaka nam została wysypujemy równomiernie na cebulkę i podsmażamy jeszcze 2-3 minuty. Wszystko dokładamy do garnka z wątróbką i dolewamy 3szkl. gorącej wody, następnie solimy do smaku i całość gotujemy około 5 minut. Tak przyrządzoną wątróbkę podaję z ziemniakami jak widać na zdjęciu bądź z kaszą gryczaną prażoną na sucho. Smacznego !!!

Porady

kupuj tylko świeże podroby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować