Wątróbka z kapustą we francuzie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wątróbka i kiszona kapusta świetnie się komponują smakowo. Otulone cienką warstwą ciasta francuskiego doskonale nadają się na ciepłą przekąskę, jak i danie główne.

  • 60 min

Składniki:

  • 20 dag wątróbki drobiowej,
    20 dag kiszonej kapusty,
    ½ słodkiej papryki,
    1 cebula,
    gotowe ciasto francuskie ( ok 300 g),
    sól,
    pieprz,
    ostra papryka w proszku,
    kminek,
    olej,
    1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Wątróbka

Wątróbka z kapustą we francuzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
    Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
    Kapustę wypłukać, odcisnąć, posiekać i dołożyć do papryki i cebuli. Krótko przesmażyć, doprawiając solą, pieprzem, papryką i kminkiem.
    Wątróbkę szybko obsmażyć na drugiej patelni i przełożyć do kapusty.
    Rozłożyć arkusz ciasta francuskiego, wyłożyć na niego farsz i zwinąć jak roladę. Końce ciasta zawinąć pod spód. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę, posmarować wierzch ciasta roztrzepanym jajkiem.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
    Podawać lekko przestudzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować