Wafle z delicjami i galaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wafel posmarować dżemem. Każdą galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i zostawić do stężenia.
2.Przełożyć drugim waflem.
3.Krem: mleko zagotować z cukrem, dodać kokos i rozmieszany budyń i mąkę ziemniaczaną w odrobinie mleka. Jak zakipi zdjąć z ognia i wystudzić. Utrzeć margarynę i połączyć z zimnym kremem. Na andrut dać połowę kremu.
6.W wolne miejsca wyłożyć kupkami tężejącą galaretkę zieloną.
7.Trzeci wafel posmarować dżemem i przełożyć czwartym waflem. Na posmarowany wafel rozsmarować drugą połowę kremu i przełożyć na delicje z galaretką kremem do środka, żeby krem był przełożony do galaretki. Docisnąć. Żeby galaretka złączyła się z kremem docisnąć czymś lekkim z góry.
Komentarze