W-z-kowy red velvet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć dodając cukier.
Potem stopniowo dodajemy resztę składników.
Mąkę dobrze jest zmieszać z kakao i sodą i tak dosypywać.
Ciasto będzie miało przepiękny różowo - fioletowy kolor.
Przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180 C około 40-50 minut.
Krem
Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, powstały lukier dodajemy do serka i miksujemy.
Śmietanę ubijamy i delikatnie dodajemy do kremu.
Wystudzone ciasto przekrawamy na pół , przekładamy zwartą masą.
Jagody z cukrem gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty
aż puszczą sok ( pod przykryciem).
Jak wystygną jagody polewamy nimi kawałki ciasta.
Smacznego.
Porady
Resztki z ciasta wykorzystuję do Mascarpone z jagodami. Jest w moich przepisach.
Komentarze