Urodzinowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt-Białka ubić na sztywno,dodać żółtka i cukier .Następnie powoli wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia .Piec w temp 180'C przez ok 40min.
2.Wykonanie masy budyniowej-Z mleka i budyniu ugotować budyń .Masło utrzeć z cukrem ,dodać przestudzony budyń .Wymieszać
3.Wykonanie masy jabłkowej-Mus jabłkowy podgrzać w rondlu ,dodać cukier i wsypać suchą galaretkę.Dokładnie wymieszać i pozostawić do wystygnięcia.
4.Wykonanie masy białej -W szklance mleka rozrobić obie mąki i cukier.Pozostałe mleko zagotować i do gotującego wlać roztrzepane mleko z mąką i cukrem.Ugotować budyń /przestudzić.Masło utrzeć i dodać budyń .Dokładnie wymieszać.
5.Składniki na kokos zapiekany wymieszać i podsmażyć.
6.Składać ciasto kolejno
Biszkopt-połowa masy budyniowej-masa jabłkowa-druga połowa masy budyniowej-biszkopty-zalać tężejącą galaretką-masa biała-wierzch posypać uprażonym kokosem.
Porady
Biszkopt można nasączyć lekko wodą przegotowana z dodatkiem spirytusu lub cukru.
Komentarze