Takie mięsko to ja uwielbiam… Szybko i smacznie ponieważ mięsko robi się samo, wystarczy wszystko umieścić w naczyniu żaroodpornym, wstawić do piekarnika i już.
60 min
Składniki:
2 woreczki ryżu
5 udek z kurczaka
Przyprawa do mięsa
Ostra czerwona papryka
Liść lubczyku
5 dużych pieczarek
500 ml wody
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz
Udka pieczone na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pieczarki kroimy w plasterki. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy surowy ryż oraz połowę pieczarek. Kurczaka przyprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Układamy na ryżu. Zasypujemy resztą pieczarek. Przygotowujemy zalewę. Wodę mieszamy z koncentratem pomidorowym, liściem lubczyku, przyprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy mięso . Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 45 minut.
Komentarze