Ucierane ciasto z malinowym serem i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ciasto, które zachwyci niejednego smakosza porzeczek.

  • 20 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x40cm
    Ciasto:
    5 jajek
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka oleju
    3 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    400g porzeczek

    Masa serowa:
    500g białego mielonego sera (może być z wiaderka)
    100g masła
    7 łyżek cukru
    1 budyń malinowy bez cukru
    2 jajka

Ucierane ciasto z malinowym serem i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując wlewać partiami olej, na koniec wsypywać przesianą mąkę z proszkiem. Całość dokładnie zmiksować. Ciasto przelać na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. Posypać je owocami, na wierzch wyłożyć masę serową. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut. Do suchego patyczka
  • 2. Masa serowa: Masło rozpuścić, ostudzić. Wszystkie składniki razem wymieszać mikserem, do powstania jednolitej struktury.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy