TUSKAWKOWA GÓRA LODOWA

0 (0 ocen)

taki sobie wymyśliłam posmakował mojemu najstarszemu syniowi

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 3 jaj
    MASA;
    masa karpatkowa
    1 margaryna bielska
    sok z 1 cytryny
    Ponadto;
    biszkopty okrągłe
    1 szk zaparzonej mocnej kawy
    dżem z czarnej porzeczki
    Masa na biszkopty;
    1 kubek śmietany(miałam 18% danon)
    1 szk truskawek zmiksowanych
    2 łyżki żelatyny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tuskawkowa góra lodowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt upiec w foremce 24x32 cm.
  • 2. Masę karpatkową przygotować jak na torebce i zimną utrzeć z margaryną i sokiem z cytryny.Biszkopt posmarować dżemem i masą karpatkową.Biszkopty przekroić na pół, moczyć w kawie i układać na masę na stojąco rzędami.
  • 3. Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru i dodać zmiksowane truskawki.Żelatynę rozpuścić w odrobinie wody gorącej i zimną wlać do śmietany. Truskawkowa mase wylać na biszkopty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.21 (357 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Góra lodowa

4.21 (357 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto góra lodowa

JulkaTomeczek Ciasto dla wielbicieli masy z mleka w proszku 1 godz. 40 min

5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To może cię zainteresować