Trzydziestkowa słodkość

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Tort był od samego początku do samego końca moja inwencją twórczą.

  • 5 godz.

Składniki:

  • Biszkopt jasny : 4 jaja
    (2x) 0,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki mąki
    Biszkopt ciemny : 4 jaja
    (2x) 0,5 szklanki cukru
    0,5 szklanki mąki
    1 łyżka kakao
    Masa czekoladowa: 3 jaja
    1 szklanka cukru
    Czekolada mleczna
    1 łyzka kakao
    1 margaryna Palma
    2 banany
    Masa kokosowa: 2 szklanki mleka
    3 łyżki mąki pszennej
    8 łyżek wiórek kokosowych
    0,5 szklanki cukru pudru
    1 margaryna Palma
    Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego
    3 szklanki mleka
    4 łyżki cukru
    1 margaryna
    Puszka brzoskwiń
    Do dekoracji: wiórki kokosowe,
    perełki cukrowe,
    pisaki cukrowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trzydziestkowa słodkość - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Trzydziestkowa słodkość
    Upiec 2 cienkie biszkopty jasne i 2 biszkopty ciemne.(po 4 jajka)

    Masa czekoladowa: 3 jaja
    1 szklanka cukru
    Czekolada mleczna
    1 łyzka kakao
    1 margaryna Palma
    2 banany
    Jaja z cukrem ubić, mieszając delikatnie podgrzać dodać kakao i rozkruszona czekoladę .Po wystudzeniu utrzeć margarynę i dodać masę czekoladową .Część masy odłożyć na rozetki. Banany pokroić w kostkę i dodać do reszty masy.
    Masa kokosowa: 2 szklanki mleka
    3 łyżki mąki pszennej
    8 łyżek wiórek kokosowych
    0,5 szklanki cukru pudru
    1 margaryna Palma
    Do 1 szklanki dodać wiórki, mąkę .Drugą zagotować wlać wiórki z mąką i zagotować .Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając masę kokosową.
    Masa budyniowa: 2 opakowania budyniu waniliowego
    3 szklanki mleka
    4 łyżki cukru
    1 margaryna
    Puszka brzoskwiń
    Ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodać przestudzony budyń. Masę podzielić na pół. Brzoskwinie pokroić w kostkę i połączyć z jedną częścią masy.
    Do dekoracji: wiórki kokosowe, perełki cukrowe, pisaki cukrowe
    Przełożenie tortu:
    Biszkopt jasny- masa czekoladowa z bananem- biszkopt ciemny- masa kokosowa- biszkopt jasny- masa budyniowa z brzoskwinią- biszkopt ciemny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować