Truskawkowo - kokosowe

0 (0 ocen)

  • 1 min

Kokosowa słodycz przełamana lekko kwaskowatą truskawką... Pycha!forma 25x25 cm

  • 1 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    -6 jaj
    -6 łyżek mąki tortowej
    -1 łyżka oliwy
    -5 łyżek cukru
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia

    TRUSKAWKI:
    -800 G truskawek
    -200 ml kremówki
    -2 galaretki truskawkowe

    KREM
    -1/2 l kremówki
    -1 śmietan-fix
    -3 łyżki cukru pudru
    -1/2 szkl kokosu

Truskawkowo - kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników pieczemy biszkopt, a wystudzony dzielimy na 2 części.

    Truskawki miksujemy, galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywno. Wszystkie składniki łączymy i wykładamy na pierwszy blat biszkoptu. Przykrywamy drugim blatem i wstawiamy do lodówki, by masa stężała.

    Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i śmietan-fix oraz kokos. Masę wykładamy na wierzch ciasta schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy