Trufle kawowe z serka mascarpone

0 (0 ocen)

Przyjemność ukryta w malutkich pralinkach.

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady
    250 g serka mascarpone
    1,5 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 1 łyżce przegotowanej wody
    1 łyżka likieru kawowego
    1 szklanka zmielonych migdałów

    200 g gorzkiej czekolady
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pralinki Trufle Kawy

Trufle kawowe z serka mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztopić. Lekko przestudzić.

    Serek mascarpone bardzo krótko zmiksować, do napuszenia. Dodać wystudzoną kawę, likier, wymieszać.

    Do masy serowej dodać lekko przestudzoną czekoladę, zmiksować do połączenia. Wsypać migdały i wymieszać.

    Masę schłodzić w lodówce do czasu, aż będzie można formować trufelki.
  • 2. Czekoladę wraz z olejem roztopić w kąpieli wodnej.

    Schłodzone trufle zanurzać z czekoladzie. Udekorować według uznania, schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kawa Mascarpone Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować