Trufle czekoladowo-orzechowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przepyszne czekoladowe trufelki z maleńkimi kawałeczkami orzechów włoskich są cudownym dopełnieniem gorącej herbaty lub kawy.

  • 10 min

Składniki:

  • 100g zmielonych orzechów włoskich
    2/3 tabliczki mlecznej czekolady
    1/3 tabliczki deserowej czekolady
    łyżeczka cukru
    2 opakowania herbatników, zmielonych ( plus 1/2 opakowania na obtoczenie)
    1/3 kostki masła

Trufle czekoladowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy razem z czekoladami i cukrem, dodajemy do nich orzechy, herbatniki i wszystko porządnie mieszamy.
  • 2. Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy w zmielonych herbatnikach i odstawiamy do lodówki na kilka godzin (ja zostawiłam je na noc).

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy