Tradycyjne mielone z grzybami leśnymi.

4.97 (144 ocen)

Polecam zwykłe mielone z dodatkiem podgrzybków. Smak mielonych klopsów z grzybkami jest pyszny.

Składniki:

  • 200 gr. podgrzybków, łopatki mielonej 500 gr. 2 kajzerki namoczone w mleku,1 jajko,1 większa cebula,2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,sól,pieprz,do smaku trochę przyprawy do mielonego ,majeranek.bułka tarta do panierowania,olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.97 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Tradycyjne mielone z grzybami leśnymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki oczyścić pokroić i podsmażyć z pokrojoną cebulą ,ostudzić.Do miski włożyć mielone mięso dodać odciśnięte z nadmiaru mleka kajzerki, dodać jajko ,przyprawy ,przeciśnięty czosnek oraz podsmażone grzyby z cebulką. Mase dobrze wymieszać aby składniki sie połączyły.Z masy formować klopsy ,obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować