Polecam zwykłe mielone z dodatkiem podgrzybków. Smak mielonych klopsów z grzybkami jest pyszny.
Składniki:
200 gr. podgrzybków, łopatki mielonej 500 gr. 2 kajzerki namoczone w mleku,1 jajko,1 większa cebula,2 - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,sól,pieprz,do smaku trochę przyprawy do mielonego ,majeranek.bułka tarta do panierowania,olej do smażenia.
Tradycyjne mielone z grzybami leśnymi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzybki oczyścić pokroić i podsmażyć z pokrojoną cebulą ,ostudzić.Do miski włożyć mielone mięso dodać odciśnięte z nadmiaru mleka kajzerki, dodać jajko ,przyprawy ,przeciśnięty czosnek oraz podsmażone grzyby z cebulką. Mase dobrze wymieszać aby składniki sie połączyły.Z masy formować klopsy ,obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju.
Komentarze