Trójkąciki z pieczonym indykiem i selerem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sekretem tej kanapki oprócz pełnoziarnistego pieczywa, jest pasta z chrupkimi kawałkami selera naciowego, musztardy francuskiej i musu jabłkowego. Zastępuje ona z powodzeniem masło. Do tego obowiązkowo zielona sałata i delikatne mięso z pieczonego indyka. Smak sandwicza zaostrza czerwona cebula.

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego,
    4 plastry pieczonej piersi z indyka,
    1 łodyga selera naciowego (około 10 cm),
    2 łyżeczki musu jabłkowego lub startego na drobnych oczkach jabłka,
    1 łyżeczka musztardy francuskiej,
    1/2 łyżeczki soku z cytryny,
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
    kilka listków sałaty,
    1 -2 plasterki czerwonej cebuli rozdzielone na krążki,
    sól, pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Mus jabłkowy Przystawki

Trójkąciki z pieczonym indykiem i selerem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler naciowy umyć i pokroić w drobną kostkę. Natkę można zostawić do dekoracji.
  • 2. W miseczce wymieszać mus jabłkowy, musztardę, jogurt naturalny i seler naciowy. Doprawić solą i pieprzem.
  • 3. Kromki chleba tostowego przyrumienić w tosterze lub piekarniku. Dwie kromki posmarować połową masy selerowej, ułożyć liście sałaty i plastry pieczeni z indyka. Ponownie rozłożyć mus jabłkowy z selerem. Położyć krążki cebuli i przykryć pozostałymi kromkami chleba. Lekko docisnąć. Każdy sandwicz przekroić na dwa trójkąty.
    Kanapki można przybrać listkami natki selera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy Czerwona cebula Musztarda Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować