Trójkolorowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż to pisze na opakowaniu ( czyli ok. 350 ml ) Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostudzenia. Gdy galaretki są zimne najpierw bierzemy szafirową, rozlewamy do dwóch pucharków wstawiamy do lodówki. Na zastygniętej szafirowej galaretce układamy obrane i pokrojone w kostkę pomarańcze potem wylewamy drugą czerwoną galaretkę odstawiamy do lodówki, na koniec znów układamy pomarańcze i zalewamy agrestową galaretką.
2.Ubijamy śnieżkę według przepisu. Śnieżkę przekładamy do pucharków tworząc kopułę.Czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Na czubku kopuły kładziemy po jednym cukierku Raffaello, wbijamy po dwie rurki do każdego deserku i polewamy roztopioną czekoladą. SMACZNEGO :)
Porady
Owoce mogą być dowolne tak samo jak smaki galaretek :)
Komentarze