Tosty francusko-włoskie:) szybka ciepła kolacyjka:)

0 (0 ocen)

  • 7 min

Jako dziecko chleb w jajku przygotowywała mi mama na kolację. Ja troszkę zmodyfikowałam przepis i teraz przyrządzam opiekane całej rodzinie:)

  • 7 min

Składniki:

  • 3 kromki chleba(czerstwy lub świeży)
    1 jajko
    pół szklanki mleka
    pół łyżeczki papryka słodka
    pieprz ziołowy
    szczypta soli
    szczypta chili
    parmezan do posypania
    masło(do smażenia)

Tosty francusko-włoskie:) szybka ciepła kolacyjka:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko wymieszać z mlekiem i przyprawami.
  • 2. Kromki chleba dokładnie zanurzyć w przygotowanym jajku i piec na rozgrzanym maśle do zarumienienia.
  • 3. Gorące kanapeczki posypać parmezanem.

Porady

Kanapeczki są przepyszne z samodzielnie przygotowanym ketchupem:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy