Torcik urodzinowy córci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt:
białka z solą ubić na sztywno, utrwalić cukrem. następnie dodawać po jednym żółtku, potem budyń a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. piekarnik nagrzać do 180 stopni. tortownicę wyłożyć papierem lub wysmarować i bułką tartą wysypać. wlać ciasto, wyrównać. piec 35-40 min.
masa:
miękką margarynę utrzeć na puch z cukrem. następnie dodajemy zimną ale miękką a nawet lekko płynną białą czekoladę, potem kolejno mleko w proszku i tuż przed końcem serki homogenizowane. delikatnie zamieszać do połączenia składników. masę odstawić na 15 min do lodówki aż delikatnie stężeje.
biszkopt dzielimy na 4 części.
biszkopt + nasączenie a na to dżem, a na dżem masę i kolejny biszkopt+ nasączenie i masa i kolejny biszkopt ....itd
wierzch też smarujemy masą i boki i dekorujemy.
smacznego :)
Porady
jeśli ktoś lubi bardzo dużo masy może zrobić większą porcję masy.
Komentarze