Torcik walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt czekoladowy:
Wszystkie suche składniki przesiej przed sito i delikatnie wymieszaj. Białka ubij na puch i dodaj delikatnie cukier. Zmiksuj. Następnie dodaj żółtka. Na koniec dodaj suche składniki i wymieszaj ręcznie łyżką. Piec 40min w 180C.tortownica 24. Ciasto delikatnie przetnij na pół. Dolny blat posmaruj marmoladą.
2.Masa:
Śnieżki ubij wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuść w 3/4szkl. Gorącej wody. Odstaw do lekkiego stężenia. Tężejącą wylej do śnieżki. Zmiksuj, podziel na 2części i 1część wylej na dolny blat. Przykryj 2blatem i wyłóż 2część masy.
3.Na środku wbij delikatnie mała foremkę w kształcie serca i wlej do niej tężejącą galaretkę. Po dobrym stężeniu delikatnie ściągnąć formę. Udekoruj wg uznania.
Komentarze