Torcik Walentynkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem marmolady, kokosu oraz galaretki truskawkowej pasuje do Dnia Zakochanych. Miłość na wyciągnięcie ręki:)

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe:
    7jaj
    1szkl. Mąki pszennej
    3łyżki mąki ziemniaczanej
    1budyń czekoladowy
    1szkl. Cukru
    2łyżeczki proszku do pieczenia
    2łyżki kakao

    masa truskawkowa:
    2śnieżki w proszku
    1galaretka truskawkowa

    Dodatkowo:
    marmolada różana
    wiórki kokosowe
    1galaretka truskawkowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Torcik walentynkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt czekoladowy:
    Wszystkie suche składniki przesiej przed sito i delikatnie wymieszaj. Białka ubij na puch i dodaj delikatnie cukier. Zmiksuj. Następnie dodaj żółtka. Na koniec dodaj suche składniki i wymieszaj ręcznie łyżką. Piec 40min w 180C.tortownica 24. Ciasto delikatnie przetnij na pół. Dolny blat posmaruj marmoladą.
  • 2. Masa:
    Śnieżki ubij wg przepisu na opakowaniu. Galaretkę rozpuść w 3/4szkl. Gorącej wody. Odstaw do lekkiego stężenia. Tężejącą wylej do śnieżki. Zmiksuj, podziel na 2części i 1część wylej na dolny blat. Przykryj 2blatem i wyłóż 2część masy.
  • 3. Na środku wbij delikatnie mała foremkę w kształcie serca i wlej do niej tężejącą galaretkę. Po dobrym stężeniu delikatnie ściągnąć formę. Udekoruj wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować