Torcik serowo jogurtowy z truskawkami i arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy masę serową. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w ok 70 ml gorącej wody, studzimy i dodajemy do sera, wszystko miksujemy na gładką masę. Gdy nasza masa zacznie lekko tężeć wylewamy ją na ułożone w tortownicy biszkopty.
Gdy masa serowa stężeje układamy na niej kawałki arbuza i truskawki.
Następnie przygotowujemy masę jogurtową. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w ok 100ml gorącej wody, studzimy i dodajemy do jogurtu i tak jak wcześniej wszystko miksujemy na gładką masę. Odstawiamy do stężenia. Przygotowujemy galaretkę ( ja zrobiłam ja w około 350 ml goręcej wody). Gdy zacznie tężeć wylewamy ją na tort. Smacznego!
Porady
Do tortu najlepiej wybrać najsłodszą cześć arbuza i najsłodsze truskawki :)
Komentarze