Torcik serowy "dary lata" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretkę truskawkową i z owoców leśnych wymieszaj w szklance gorącej wody (każdą osobno), odstaw do lekkiego stężenia. Owoce umyj,oczyść, czereśnie pozbaw pestek, a truskawki szypułek. Tortownicę o wym. 22cm wyłóż biszkoptami.
2.Serek połącz z cukrem pudrem, dodaj ubitą na sztywno kremówkę. Masę podziel na trzy równe części. Do pierwszej dodaj zmiksowane borówki, do drugiej truskawki, a trzecią pozostaw białą. Następnie mus borówkowy połącz z galaretką z owoców leśnych, wylej na spód biszkoptowy i wstaw do lodówki do zastygnięcia. Białą masę serową połącz z przygotowaną wg przepisu na opakowaniu żelatyną -fix.Wymieszaj ze startą czekoladą i połowę wylej na spód borówkowy. Porozkładaj połowę całych owoców i wylej pozostałą część masy serowej z tartą czekoladą. Odstaw do lodówki do zastygnięcia.
3.Na zastygniętą masę serową wylej mus truskawkowy i poukładaj pozostałe owoce. Ponownie wstaw do lodówki. Galaretkę pomarańczową rozpuść w niepełnej szklance wody i stężałą zalej owoce. Chłodź w lodówce przez min.2-3 godz, a najlepiej całą noc. Dowolnie udekoruj. Smacznego!
Komentarze